Delavnica – Popolno mišično ravnovesje

Cilj vsakega programa je napredek. In prav je tako! Pa vendar se moramo vprašati, napredek v čemu?

Se vam zdi da zadnje čase niste nič napredovali?
Se vam zdi, da kljub sledenju predpisanemu programu še zmeraj ne naredite tistega koraka naprej?
Imate občutek, da je ena stran močnejša od druge?
Vas bolijo tiste mahnje mišice, ki jih »sploh ne trenirate«?
Ali pa, najhujši scenarij, se poškodujete vedno, kadar pridete do določene teže?

Ste se vprašali zakaj je tako?
Ste sigurni, da ste se problema lotili na pravilen način?

Veliko programov na interentu dela. Vendar, ti programi so bili napisani za splošno populacijo. Pa še nekaj, napisani so bili pred vsaj 20 leti!

Seveda so najboljši programi napisani, problem je, da so bili napisani v drugačnih časih. V časih, ko ni bilo toliko sedenja, ko je bilo prisotno manj stresa in ko je bilo vsakodnevno gibanje… jah, nekaj vsakdanjega.

Na delavnici o popolnem mišičnem ravnovesju se bomo treniranja lotili drugače.

Najprej bomo ugotovili, kakšno je razmerje med velikimi nasprotno delujočimi mišicami. S tem bomo določili prioriteto v glavnem delu treninga. Pravilno razmerje med temi mišicami bo ključno in direktno vplivalo na naše rezultate tako v telovadnici kot tudi izven nje. Večja moč, hitrost in odriv, s tem pa boljša ekonomika gibanja.

V drugem koraku bomo preverili strukturo vaših mišičnih vlaken. So vaše mišice sestavljene bolj iz hitrih ali počasnih vlaken? Zakaj je to pomembno?
Nekdo, ki ima počasna vlakna se bo drugače odzival na trening kot tisti s hitrejšimi vlakni, ne glede na katero mišično kvaliteto ciljamo.

Zadnji korak ki nas čaka pa je iskanje ravnovesja med velikimi in malimi mišičami in mišičnimi skupinami. Pravilno razmerje med temi mišičnimi skupinami zmanjšuje faktor tveganja poškodbe. Majhne mišice so lokalni stabilizatorji, ali poljudno rečeno zavore, ki ne pustijo, da bi prišlo do poškodbe velikih in pa tudi majhnih mišic, tetiv ali vezi.

Na delavnici se boste torej naučili, kako za vas ali vaše stranke izbrati pravilne korekcijske vaje, kako in kam v jih uvrstiti v trening.

Naučili se boste pravilno izbrati količno in intezivnost vaj v glavnem delu treninga, da boste izenačili razmerje moči v vseh mišicah in mišičnih skupinah!

In najbolj pomembno, za to ne boste potrebovali nič drugega kot nekaj opreme v telovadnici in pa seveda znanje, ki vam ga bomo posredovali na delavnici POPOLNO MIŠIČNO RAVNOVESJE!

Kje?
Delavnica bo potekala v Kettlebells Centru

Kdaj?
V soboto, 14.12.2019 od 10:00 – 13:30 (zgronji del telesa) ter 15:00 – 18:30 (spodnji del telelsa
• Delavnica se lahko nekoliko zavleče, saj je naš cilj vsakemu odgovoriti na vsa vprašanja, tako da si raje rezervirajte celo soboto

Delavnica je zaradi kvalitete omejena na 18 ljudi

Cena delavnice:
90€ za zunanje goste
70€ za člane Kettlebells Centra

IZZIV GS doo
TRR: SI56 03171-1000629997 pri SKB banki

V namenu plačila pustite svoj mail, da vam po pošti pošljemo račun